УЧАСТЬ ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛА В ЗАХОДІ ЩОДО ДІЯЛЬНОСТІ ОСББ

26 березня поточного року, у м.Києві, відбувся семінар «Формування інституту відповідального власника житла через систему інформування та навчання». Організатором семінару виступила Експертна міжгалузева асоціація України (ЕМАУ).

Захід відбувся в рамках проекту «Підтримка реформ житлового сектору в Україні», започаткованого у 2018 році спільно з Міністерством закордонних справ Естонії при  партнерстві з Європейською економічною комісією ООН.

Мета семінару – ознайомити керівників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), управителів житлової нерухомості, представників навчальних закладів а також органів влади з позитивним досвідом Естонії у формуванні професійного підходу до управління багатоквартирними житловими будинками.

Модератором заходу зі сторони нашої держави була Ольга Максименко, - президент ЕМАУ та координатор проекту «Підтримка реформ житлового сектору в Україні».

Учасників семінару привітала начальник управління житлової політики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Світлана Старцева.

Зі змістовними презентаціями виступили Андрес Яадла, голова правління Союзу кооперативних житлових асоціацій Естонії (EKYL), Урмас Марді, член правління Спілки квартирних товариств Естонії (СКТЕ) та інші учасники.

Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний виступив з доповіддю щодо правових норм і практики створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку в новобудові, у тому числі спорудженій за житловими програмами Фонду.

Тривало конструктивне обговорення доповідей і змістовна дискусія з усіх питань порядку денного семінару.

 

У рамках зазначеного проекту заплановано провести подібні інформаційні семінари за участю естонських колег у м.Львів (у квітні 2019 року) та м.Харків (у травні 2019 року). Учасники семінарів отримають інформацію про житлові реформи і системи управління багатоквартирними товариствами в Естонії.