За 10 днів – понад 3,8 тис. заяв на участь у проєкті «Житлові приміщення для ВПО»

Станом на 26 травня 2021 року, за перші 10 днів реалізації проєкту Мінреінтеграції і Держмолодьжитла «Житлові приміщення для ВПО», що фінансується за рахунок коштів Федеративної Республіки Німеччина через банк KfW, громадяни подали 3848 заяв про намір взяти участь у цій програмі.

Із них:

- через регіональні управління Держмолодьжитла – 208 заяв,

- через Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Дія» - 3640 заяв.

Сергій Комнатний, голова правління Держмолодьжитла:

- Уже перший етап започаткованого співробітництва Держмолодьжитла і «Дії» довів: обраний ще 2017 року Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву курс на діджиталізацію всіх напрямків нашої діяльності є актуальним і відповідає як трендам розвитку цифрового урядування в Україні і світі, так і потребам громадян. Ми й надалі будемо розширювати можливості для клієнтів бути залученими до житлових програм без зайвої необхідності контактувати з персоналом Фонду принаймні на перших етапах подання заяв.

Нагадаємо, приймання заяв про намір отримати пільговий кредит на купівлю житла за рахунок грантових коштів Уряду Німеччини, що надаються через Банк Розвитку KfW, почалося 17 травня. Охочі взяти участь у програмі внутрішньо переміщені особи мають змогу зареєструватися двома способами:

- особисто в регіональних управліннях Держмолодьжитла;

- в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, який адмініструє державне підприємство “Дія”, що належить до сфери управління Мінцифри.

Порядок пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW), затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2021 р. №451.

Вся інформація про програму, умови участі в ній та покрокова інструкція «5 кроків для громадян» на вебсайті Держмолодьжитла.