УДОСКОНАЛЕНО МЕХАНІЗМ ПРОЄКТУ «ЖИТЛОВІ ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ВПО»

Уряд України удосконалив механізм реалізації програми надання пільгових кредитів на житло внутрішньо переміщеним особам. З цією метою схвалені зміни до Постанови КМУ від 28 квітня 2021 року №451.

Зазначена постанова визначає порядок пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів німецького державного банку розвитку KfW.

Зміни до документу підвищать ефективність реалізації Проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», який реалізують Держмолодьжитло і Мінреінтеграції за фінансової підтримки Уряду Німеччини, що надав ґрант через німецьку фінансову установу KfW.

Зміни, зокрема, передбачають:

• Внесення до Постанови КМУ положень, пов’язаних зі збільшенням фінансування Проєкту і продовженням терміну його реалізації.

• Встановлення пільгового періоду для позичальників, житло яких пошкоджене/знищене внаслідок збройної агресії російської федерації.

Така ініціатива дасть змогу продовжити надання доступних пільгових кредитів ВПО і сприятиме вирішенню житлових питань громадян України, переміщених внаслідок розв’язаної росією агресивної війни.