УЧАСТЬ ФОНДУ У МІЖНАРОДНОМУ ДІАЛОЗІ ЩОДО ЖИТЛОВОГО СЕКТОРА СХІДНОЇ ЄВРОПИ

На запрошення директора Ініціативи «Житлове господарство у Східній Європі» (IWO) пана Кнута Хьоллера, голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний приймав участь у заходах щодо житлового та міського розвитку у регіонах Східної Європи. Міжнародний діалог відбувся в м. Берлін (Німеччина).

Участь голови правління Держмолодьжитла у зазначених заходах обумовлена тематичною актуальністю для установи Фонду усіх питань, що обговорювалися. Йшлося про стан справ у житловому й будівельному секторах Східної Європи, перехід до більшої енергоефективності та стабільності житла, про цілі й виклики житлового розвитку у Східній Європі. Захід став платформою для обміну кращими практиками, проектами та  досвідом у цій галузі. Зокрема, був представлений позитивний досвід Німеччини у трансформації житлового сектора, насамперед, в організації системи житлових кооперативів.

Під час зустрічі, голова Фонду виступив з доповіддю щодо проекту з підготовки Стратегії державної житлової політики України на період до 2030 року. А також, відзначив активну співпрацю державної установи із Ініціативою «Житлове господарство у Східній Європі» та з якою у 2018 року Держмолольжитлом укладено Меморандум про партнерство і співробітництво.

Під час заходів відбулися зустрічі та ділове спілкування голови правління Держмолодьжитла Сергія Комнатного з парламентським статс-секретарем Федерального міністерства довкілля, охорони природи і ядерної безпеки Німеччини (BMU) Ритою Шварцелюр-Зуттер (RitaSchwarzelühr-Sutter) і директором Ініціативи «Житлове господарство у Східній Європі» (IWO) Кнутом Хьоллером (KnutHöller).

 

Робоча поїздка голови правління Держмолодьжитла до Берліна профінансована за кошти організаторів – Ініціативи «Житлове господарство у Східній Європі».