У РІВНОМУ СХВАЛЕНО ОБЛАСНУ ПРОГРАМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МОЛОДІ ЖИТЛОМ на 2018-2023 роки

 

 

Депутати Рівненської обласної ради 16 березня 2018 року на сімнадцятій сесії сьомого скликання затвердили Обласну програму забезпечення молоді житлом на 2018-2023 роки, схвалену розпорядженням голови обласної державної адміністрації.

Програма спрямована на створення додаткових умов для забезпечення молоді житлом, активізації інвестиційної діяльності у сфері іпотечного кредитування та житлового будівництва для молодих сімей і одиноких молодих громадян.

Для подолання негативних демографічних тенденцій запроваджено механізм фінансування молодіжного житлового будівництва за допомогою державного довготермінового кредитування. Він передбачає надання молодим родинам, де вік подружжя не перевищує 35 років, і одиноким молодим громадянам  (віком до 35 років включно) довготермінового державного кредиту через Рівненське регіональне управління Держмолодьжитла.

Виконання Програми не тільки сприятиме створенню умов для формування активної життєвої позиції молоді, розв’язанню її житлових проблем, поліпшенню демографічної ситуації в області, а й сприятиме розвитку будівельної галузі регіону. Зокрема, дозволить залучити в будівельну галузь 49,1 млн. гривень, забезпечити підтримку робочих місць у будівельній галузі, а також надходження від податків та інших обов’язкових платежів у сумі понад 135,98 млн. гривень.

Передбачається, що за умови ритмічного та повноцінного фінансування реалізація програми дасть змогу побудувати (придбати) 25 585 кв. м житла і забезпечити квартирами 406 молодих сімей та одиноких молодих мешканців області.