РОБОЧА НАРАДА ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛА

У лютому поточного року відбулася робоча нарада за участю членів правління, директорів регіональних управлінь, Іпотечного центру та керівників структурних підрозділів центрального апарату Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Захід проведено за підсумками презентації стратегій та планів розвитку кожного регіонального управління Держмолодьжитла.

Голова правління ФондуСергій Комнатний, коротко надав оцінку роботі кожного регіонального управління та центрального апарату у звітному 2018 році, а також наголосив, що основним пріоритетом   діяльності Фонду надалі залишається відновлення довіри громадян до установи.

«Кожен день потрібно пояснювати і доводити, що ми відкриті, що програми, які реалізовує Держмолодьжитло, сьогодні максимально прозорі та комфортні для людей за своїми модернізованими умовами», - зазначив Сергій Комнатний.

Протягом останніх років зберігається чітка тенденція збільшення фінансування житлових програм за рахунок місцевих бюджетів, однак недостатнім залишається фінансування програм за рахунок державного бюджету, що не дає змоги повністю реалізувати потенціал житлових програм Держмолодьжитла.

«Сподіваємося, що перегляд державного бюджету дозволить нам очікувати збільшення фінансування житлових програм, – сказав Сергій Комнатний. –Правління Держмолодьжитла вживає всіх можливих заходів для відновлення уваги впливових політичних кіл до проблем житлового забезпечення громадян. Наша стратегічна мета – добитися фінансування на рівні проектів бюджетних запитів».

Голова правління ФондуСергій Комнатний  окремо наголосив на проведеній Держмолодьжитлом роботі щодо модернізації діючого нормативного забезпечення та  міжнародної діяльності для залучення позабюджетного фінансування.

«Сьогодні Фондом створена і працює відкрита база кандидатів у позичальники, - зазначив голова правління Фонду. -Це, як і відкритий реєстр за програмою «Доступне житло», є вагомим аргументом, який свідчить, що Держмолодьжитло максимально відкрита і прозора фінансова установа».

Стратегічною метою Держмолодьжитла на 2019 рік залишається ухвалення щонайменше 30 нових місцевих програм.

На 2019 рік, Правлінням Держмолодьжитла визначено низку наступних стратегічних цілей, зокрема:

  • відновлення фінансування житлових програм з державного бюджету в розмірах, визначених проектами бюджетних запитів,
  • збільшення фінансування місцевих житлових програм щонайменше  до 300 млн грн.
  • розширення зв’язків з громадськими організаціями, в тому числі міжнародними, активний пошук та залучення позабюджетних джерел фінансування житлових програм,
  • вирішення питання добудови проблемних об’єктів,
  • підвищення якості кредитного портфеля (сьогодні відсоток проблемних кредитів складає 2,8%, що значно менше, ніж у середньому по банківській системі України),
  • підвищення якості обслуговування клієнтів Фонду, подальше підвищення рівня прозорості установи.

Підсумовуючи, голова правління Фонду Сергій Комнатний, наголосив: «Ми маємо зробити все можливе, щоб реалізація житлових програм стала одним із стратегічних завдань Державної стратегії регіонального розвитку до 2027 року. Ефективне поєднання оптимізації внутрішніх процесів із політичною активністю керівництва Фонду в центрі та регіонах дадуть очікуваний результат».

У свою чергу, заступник голови правління Держмолодьжитла Ельвіра Левченко, за результатами проведених стратегічних сесій підвела підсумки роботи кожного регіонального управління, вказала на виявлені недоліки та можливі шляхи і перспективи покращення показників їх діяльності.