Молодіжне житлове кредитування – вклад в майбутнє європейської України

18.04.2019, у приміщенні Верховної Ради України відбулися парламентські слухання «Молодіжне житлове кредитування – вклад в майбутнє європейської України». Організатором даного заходу виступив Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму. У парламентських слуханнях приймали участь народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських та міжнародних організацій.

Голова профільного парламентського комітету Артур Палатний наголосив на актуальності питання порядку денного, нагадав про теперішній стан справ щодо фінансування житлових програм для молоді та закликав учасників слухань до конструктивної дискусії.

На заході виступив заступник міністра регіонального розвитку України Лев Парцхаладзе, побажавши плідної та конструктивної роботи для визначення спільної стратегії розвитку молодіжного житлового кредитування.

У своєму виступі, голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний висловив сподівання, що сьогоднішні слухання і подальша активна позиція Комітету та його керівництва допоможуть перейти від слів до практичного вирішення житлової проблеми молоді. Держмолодьжитло, зі свого боку, практично і надалі робитиме для цього все залежне.

Під час слухань, прозвучали виступи депутатів парламенту, представників орагнів місцевого самоврядування міста Харкова, Херсонської і Київської областей, лідерів молодіжних організацій і об’єднань, Громадської ради при Держмолодьжитлі, асоціації «Укрмолодьжитло».

 

За результатами комітетських слухань «Молодіжне житлове кредитування – вклад в майбутнє європейської України» обговорено та ухвалено резолюцію, яка закликає за результатами роботи економіки у І півріччі 2019 року передбачити фінансування програми житлового кредитування для молодих родин.