ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ІНВЕСТБАНК ПРОДОВЖИТЬ ДІАЛОГ ІЗ ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛОМ

У березні поточного року, голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний  провів робочу зустріч із повноважними представниками Європейського інвестиційного банку (ЄІБ)  Віолейн Сільвестро - старшим радником з інвестицій, Філіпом Вандепуттом - старшим інженером з енергоефективності та Матьйо Халло - інженером у сфері енергоефективності. У даному заході приймали участь члени правління Держмолодьжитла Іван Парух, Ельвіра Левченко, Сергій Кошеленко та радник голови правління Олена Шевцова.

Поінформувавши про основані напрямки роботи Фонду, голова правління зупинився на програмах кредитування, зокрема для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) а також на кредитних програмах для здійснення заходів з енергоефективності і теплозбереження.

В ході зустрічі, наголошено про реалізацію подібної енергозберігаючої програми у Миколаївській області, відповідно до Програми часткового відшкодування кредитів на реалізацію енергозберігаючих заходів у житловому фонді на 2016-2020 роки (Рішення Миколаївської обласної ради від 11 березня 2016 р.). Дану програму адмініструє регіональне управління Держмолодьжитла, а учасниками програми є ОСББ і житлово-будівельні кооперативи (ЖБК) регіону.

Голова правління Держмолодьжитла  для делегації ЄІБ надав пропозиції щодо участі Фонду у проекті Європейського інвестиційного банку «Покращення енергоефективності в країнах Східного партнерства».

Йдеться про залучення на вигідних умовах кредиту, кошти з якого будуть спрямовані на:

- кредитування фізичних осіб для будівництва енергоефективних будинків;

- надання кредитів ОСББ на заходи з енергоефективності та енергозбереження;

- кредитування власників квартир для здійснення заходів з підвищення енергоефективності та енергозбереження.

 

За результатами зустрічі, делегація Європейського інвестиційного банку висловила готовність до подальшого діалогу з Держмолодьжитлом щодо співпраці та можливості участі Фонду у проектах ЄІБ.