ДОСТУПНЕ ЖИТЛО: ДЕРЖАВА І БАНКИ ОБ’ЄДНУЮТЬ ЗУСИЛЛЯ

IMG 0402

6 лютого 2018 року відбулося підписання Меморандуму між Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» і ТОВ «Комерційний банк «Глобус».

Меморандум підписали Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, Голова правління банку «Глобус» Сергій Мамедов і Олена Дмітрієва, заступник Голови правління Банку «Глобус».

Банк «Глобус» приєднався до урядової соціальної програми, яку адмініструє Держмолодьжитло, та пропонує пільгові іпотечні програми з першим внеском від держави для молодих українських сімей, які потребують підтримки. Компенсацію за кредитом від держави можуть отримати українці в усіх регіонах України на придбання, будівництво і реконструкцію житла.

Під час прес-конференції Сергій Комнатний нагадав, що протягом 2017 року за допомогою державних і місцевих житлових програм, що їх адмініструє Фонд, забезпечено власним житлом 568 родин, тоді як 2016 року – 348 (зростання на 63%). У будівельну галузь України залучено 392 млн. грн інвестицій, тоді як 2016-го — 227 млн: обсяги інвестицій зросли на 73%.

Зокрема, торік укладено 91 договір за програмою «Доступне житло». Зараз триває прийом документів громадян для участі в цій програмі у 2018 році.

«Ми прагнемо до того, щоб участь у програмі змогли взяти участь якомога більше людей, які потребують житла, - зазначив Сергій Комнатний. – Співробітництво Фонду з банками спрямоване на розширення кола осіб, які мають змогу сплатити частину вартості обраної квартири та мають підстави розраховувати на підтримку держави у сплаті іншої частини вартості житла».  

За його словами, банк «Глобус» - лідер з іпотечного кредитування на первинному ринку, переможець у номінації «Найкращий банк-партнер» за версією головної будівельної премії України – став другим після Укргазбанку та першим комерційним банком, з яким Держмолодьжитло співпрацюватиме у рамках меморандуму.

«Питання доступного житла зараз є актуальним як ніколи, - зазначив Сергій Мамедов. – Адже, з одного боку, багато українців потребують покращення житлових умов, в країні багато переселенців зі сходу. З іншого боку, будівельна галузь, яка генерує тисячі нових робочих місць, є драйвером економічного зростання. Саме тому Держмолодьжитло та банк «Глобус»об’єднують зусилля для фінансування громадян України, які потребують поліпшення житлових умов в рамках Державної цільової соціально-економічної програми будівництва доступного житла».