ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО ТА МОМ: НОВІ МОЖЛИВОСТІ СПІВРОБІТНИЦТВА

Законодавство України у сфері житлової політики є застарілим і не відповідає актуальним потребам громадян, а тому потребує модернізації із застосуванням прогресивних практик розвинутих країн. Про це під час зустрічі з представниками Міжнародної організації з міграції (МОМ) заявив голова правління ДержмолодьжитлаСергій Комнатний.

 

У зустрічі взяли участь перший заступник голови правління ДержмолодьжитлаІван Парух, національний виконавчий директор МОМСергій Шклода, співробітник зі зв’язківЛіма Алрохсиі фахівець міжнародної організаціїВалерія Брахілєва.

Очільник Фонду поінформував про напрямки роботи установи, зупинившись на житлових програмах, які реалізовує Держмолодьжитло. Окремо йшлося про програму «Доступне житло» - її результати за 2017 рік, коли було забезпечено власним житлом 91 родину, оновлені умови і плани на рік поточний.

За підсумками розмови сторони домовилися визначитися з можливими напрямками співпраці, яка була б спрямована на допомогу громадянам України, насамперед внутрішньо переміщеним особам, у набутті ними власного житла. Також ішлося про житлову політику як стримуючий фактор у міграційних процесах в Україні.

Довідка. Міжнародна організація з міграції (МОМ) – спеціалізована установа ООН в галузі міграції. Заснована 1951 року. Сьогодні до її складу входять 155 країн, 11 країн мають статус спостерігача. МОМ має представництва у понад 100державах. Штаб-квартира МОМ знаходиться у Женеві.

Діяльність МОМ спрямована на забезпечення регульованого і гуманного управління міграцією, міжнародного партнерства у вирішенні міграційних питань, допомогу в пошуку практичних рішень проблем мігрантів, надання гуманітарної підтримки мігрантам, включно з біженцями і внутрішньо переміщеними особами.

Представництво МОМ в Україні почало працювати 1996 року, коли Україна отримала статус країни-спостерігача при МОМ. 2002 р. Верховна Рада ратифікувала угоду про членство України в цій організації.

 

Сприяння усвідомленню проблем міграції в українському контексті, мінімізація викликаних міграційними переміщеннями проблем, у т.ч. для самих мігрантів, – такими є засади заходів і програм, які реалізує Представництво МОМ в Україні.