ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО ПРАЦЮЄ! ЗВІТУЄМО ПРО ВИДАНІ ЗА ВОЄННЕ ЛІТО КРЕДИТИ

Збройна агресія рф проти України суттєво вплинула на ринок нерухомості нашої країни: іпотечне кредитування практично зупинилося.

Звісно, фінансування з очевидних причин наразі відсутнє і за більшістю програм, які адмініструє Держмолодьжитло. Але, попри складні обставини, Фонд продовжує кредитувати українські сім’ї, що потребують власного житла. Про обсяги говорити зараз недоречно – важливий сам факт поступового відновлення житлового кредитування. Ми йдемо цим шляхом і ділом доводимо: іпотека навіть зараз – можлива.

Від 1 червня до 31 серпня 2022 року видано 38 іпотечних кредитів на загальну суму понад 56 млн грн. Ці гроші вже працюють в економіці нашої країни.

Із виданих за три місяці кредитів 9 надано за місцевими програмами (кошти місцевих бюджетів). Зокрема, 4 кредити отримали родини на Полтавщині, також кредитували на Дніпропетровщині, Закарпатті, Івано-Франківщині, Черкащині й у Чернівцях.

29 кредитів видано за програмою «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», що реалізується з коштів ґранту уряду Німеччини, наданого через банк KfW. Власне житло придбають учасники цієї програми у Києві й області, на Дніпропетровщині, Івано-Франківську, Одесі, на Полтавщині.

Найбільш активним видався серпень, коли вдалося налагодити роботу спільного з німецькими партнерами ґрантового проєкту.

Тож Держмолодьжитло працює. На осінь готуємося видавати наступні іпотечні кредити українським сім’ям. Та головне – кожен на своєму місці наближаємо нашу велику Перемогу!